Liesun blogi

Blogi blogista

Tiistai 12.5.2020 - Ulla Simola


Yhdistyksemme uudistettujen nettisivujen uusin juttu on mahdollisuus julkaista blogeja.  Useimmat lehdet  julkaisevat tunnettujen kynämiesten ja -naisten blogeja, ja lyhyehköt ytimekkäät tekstit lienevät lehtien eniten luettua aineistoa. Blogi on vapaamuotoinen ja -mittainen, ja siihen saa ainakin meillä liittää kuvia. 

Liesun blogin keskeistä aineistoa ovat tietenkin Liesjärveen, sen hyvinvointiin ja uhkiin liittyvät tekstit.  Blogissa voi kirjoittaa ajatuksia, miten suojelutyötä olisi tehtävä, mihin seikkoihin kiinnitettävä huomiota ja millaisia käytännön toimenpiteitä järven kunnossa pitäminen vaatii.  Olemme ylpeitä kansallispuistojärvestämme, ja samalla meillä on myös vastuu siitä, että se säilyy terveenä ja kirkasvetisenä myös tuleville sukupolville.  Järveä uhkaavat vaarat on tiedostettava ja huono kehitys yritettävä katkaista.  Tällä hetkellä suojelutyö keskittyy kahteen murheeseen: järveen virtaavaan  humukseen sekä vedenpinnan isoihin vaihteluihin. 

Olisi hienoa, jos saisimme blogin kautta  terveisiä eri puolilta Liesjärveä.  Luontohavainnot, kalajutut, muistelukset eri ajoilta ja nykyiset toiveet olisivat hyvää blogiainesta.  Tunnemme oman lähiympäristömme jokaisen kiven ja kannon, mutta mitä on tuolla toisella puolella järveä tuon saaren takana?  Nuoremmille jokin muistelus ajoilta ennen puhelimia saattaa olla kiinnostava.  Millaista oli käydä oman kylän kaupassa?  Ja kun maito mitattiin kannuun navetan pihalla?  


Mitään säännöllisiä julkaisupäiviä emme voi luvata.  Kaikki riippuu siitä, saammeko julkaistavaa.  Puheenjohtaja tekee parhaansa, mutta harras toive on, että blogisteja ilmaantuisi muitakin.  Kukaan meistä ei ole ammattikirjoittaja, eikä siksi kannata verrata tekstiään lehtien blogeihin. Asia ja aihe on tärkein, ja kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Vain yhdessä saamme tämän toimimaan!   


Tuleva kesä on koronakesä, jolloin monet istuvat karanteenissa.  Eikö olisi terveellistä ajatella hetkisen verran muitakin asioita, esimerkiksi kirjoittaa pikku blogikirjoitus suojeluyhdistyksen nettisivuille?   


Tervehtien  Ulla Simola,  

Liesun puheenjohtaja