Liesun blogi

20.8.2021

Sunnuntai 22.8.2021 - Ulla Simola


Uutiset Ruotsin Gävlen ja Taalainmaan rankkasateista saivat mietteliääksi. Gävlessä satoi yhden yön aikana 161 mm eli kahden kuukauden sademäärä. Tuo luku on Ruotsin mittaushistorian korkein. Uutiset, jotka tulevat lähelle, herättävät eri tavalla kuin kaukomaiden katastrofit. Entä jos meilläkin? Suomi on vielä säästynyt hurjimmilta sään ääri-ilmiöiltä, mutta niihin on pakko varautua.

Liesjärven Suojelu on aloittamassa metsäojahanketta, ja tuntuu, että ei yhtään liian aikaisin. Meidän on saatava isoimmat ja ongelmallisimmat metsäojat varustetuiksi siihen kuntoon, että isot rankkasateitten tuomat vesimassat eivät aivan suoraan ilman esteitä pääsisi valumaan järveen.

Olemme solmimassa hankesopimuksen KVVY Tutkimus -osaston kanssa. (= Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys) Asiantuntijoitten kanssa laaditaan kunnostussuunnitelma Liesjärven valuma-alueelle. Yhdessä maanomistajien kanssa ja asiantuntijan opastuksella suunnitelmaa lähdetään toteuttamaan. Hankkeen aikataulu on kaksi vuotta, mutta tarpeen mukaan on mahdollista anoa Ely:stä jatkorahoitusta.

Vuosikokouksessa käytiin vilkas keskustelu suojeluyhdistyksen jäsenmaksun suuruudesta. Hallituksen esittämä 20 euron jäsenmaksu päätettiin korottaa 30 euroon. Perusteena on se, että yhdistys tarvitsee varoja tämän hankkeen toteuttamiseen. Hankkeen rahoitus toimii niin, että yhdistys rahoittaa puolet kustannuksista ja toisen puolen ELY-keskus. Jäsenmaksut ovat yhdistyksen ainoa tulolähde. Onneksi voimme rahoittaa osan työtunneista talkootunteina, jotka kaikki merkitään huolellisesti tilinpitoon.

Jos joku pitää jäsenmaksua kohtuuttoman korkeana, kannattaa ajatella, millainen rahallinen arvo on kirkasvetisellä järvellä. Järven kunto on kesämökkimarkkinoilla yksi tärkeimpiä kriteereitä.

Informoimme jäsenistöä hankkeen etenemisestä. Pyrimme pitämään nettisivumme ajan tasalla. Kutsumme myös jäseniämme osallistumaan hankkeen toteuttamiseen jossakin vaiheessa.

Lähettäkää kuvia nettisivujemme albumi-osastoon!Hyvää syyskesää kaikille!

Ulla Simola

Avainsanat: metsäojahanke, jäsenmaksu